top of page
foto_portada_edited.jpg

Política de galetes

En compliment amb el deure d'informació recollit a l'apartat 2n de l'article 22 de la Llei 34/2002, d'11 de Juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i del Comerç Electrònic, la present política de galetes té per finalitat informar-lo de manera clara i precisa sobre les galetes que s'utilitzen a la pàgina web de La Fruitera.

Què són les galetes?

Una galeta és un petit fitxer que els llocs web envien al navegador i es descarreguen al seu ordinador. Les galetes permeten que la pàgina web emmagatzemi i recuperi la informació sobre la seva visita, com el seu idioma preferit i altres opcions, amb la finalitat de millorar els serveis que s'ofereixen i contribuir a tenir una millor experiència de navegació per a l'usuari. Els usos concrets que fem d'aquestes tecnologies es descriuen a continuació.

Què és l'emmagatzematge local?

Aquesta tecnologia permet emmagatzemar un fitxer al seu ordinador o dispositiu mòbil, el que es guarda ja no és una galeta sinó fitxers més grans com per exemple pàgines web i altres fitxers que poden ser temporals o no.

Algunes webs utilitzen emmagatzematges locals anomenats 'sessionstorage' i 'localstorage' per a guardar informació; 'sessionstorage' s'esborra automàticament quan es tanca el programa navegador; en canvi per a esborrar el 'localstorage' l'usuari ha d'esborrar l'historial de la navegació.

Són útils perquè els llocs web carreguin més ràpidament, sobretot si es guarden també imatges i scripts pesats que necessiten aquests llocs. De la mateixa manera les aplicacions poden guardar fitxers o recursos que necessitaran per a una ràpida execució.

Tipus de galetes

En funció de qui gestioni el domini des d'on s'envien les galetes i es tractin les dades, es distingirà entre galetes pròpies i galetes de tercers.

Les galetes també poden classificar-se segons el termini de temps que romanguin emmagatzemades al navegador de l'usuari, distingint-se entre galetes de sessió o galetes persistents.

Finalment, en funció de la finalitat per a la qual es tracti la informació recopilada, les galetes es poden classificar en les següents categories:

- Galetes tècniques: permeten a l'usuari navegar per un lloc web i utilitzar alguns dels serveis oferts pel mateix (com per exemple, les que serveixen per identificar la sessió).

- Galetes de personalització: permeten que l'usuari accedeixi al lloc web amb unes característiques determinades, com pot ser l'idioma.

- Galetes de seguretat: serveixen per a impedir o dificultar els atacs contra el lloc web.

- Galetes de complement per a intercanviar continguts socials: els anomenats plugin, que permeten compartir continguts a les xarxes socials.

- Galetes d'anàlisis: permeten al responsable el seguiment del comportament de l'usuari.

- Galetes publicitàries: permeten gestionar els espais de publicitat del lloc web.

- Galetes de publicitat comportamental: com les anteriors, serveixen per a gestionar els espais de publicitat del lloc web en funció de la informació recollida sobre el comportament de l'usuari i els seus hàbits, adaptant la publicitat al perfil de l'usuari.

- Galetes de geolocalització: utilitzades per a esbrinar el país on es troba l'usuari.

Autorització per a l'ús de galetes

De conformitat amb l'avís de galetes que apareix al lloc web, l'usuari pot consentir expressament l'ús de galetes que requereixin consentiment; no obstant això, l'ús de galetes tècniques o necessàries no requereix de consentiment. Sense perjudici de tot això, l'usuari pot modificar la configuració del seu navegador per a rebutjar l'ús de les galetes.

Com modificar la configuració de les galetes

L’usuari pot restringir, bloquejar o esborrar les galetes de La Fruitera o qualsevol altra pàgina web utilitzant el seu navegador. A cada navegador l'operativa és diferent, pot trobar com fer-ho al menú d'ajuda del seu navegador on s'estableix el procediment per a la seva eliminació. Per a més informació:

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=es

Mozilla Firefox:

http://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we

Safari:

http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=es_ES

Internet Explorer:

http://windows.microsoft.com/es-ES/windows-vista/Block-or-allow-cookies

 

És possible que en deshabilitar les galetes la pàgina web no funcioni correctament o no pugui accedir a determinades funcions d'aquesta.

Modificació de les condicions

La Fruitera es reserva expressament el dret a modificar unilateralment, totalment o parcialment, sense necessitat de previ avís, la present Política de galetes. L'usuari reconeix i accepta que és la seva responsabilitat revisar la present Política de galetes.

bottom of page